04.09.2013.

GUMP

GUMP (ex D'Gump) je zaprešički alter rock bend. Ivana Pavlović (vokal/flauta/tekstovi), Luka Prša (gitara), Ivan Mađerić (bubanj) i Josip Antolić (bass) okupili su se u listopadu 2008. Nakon godina napornog rada, stvaranja, brojnih koncerata i nastupa - u studenom 2012. ušli smo u studio, a početkom lipnja 2013. izlazi naš prvi album s 10 pjesama, uz gostovanja poznatih glazbenika iz regije. Od sredine svibnja 'vani' je i najavni singl 'Riječi istine' koji možete poslušati na YouTube-u.

Dobili smo pohvale od Damira Urbana koji je o bendu rekao :"Nema se tu puno toga za reći. Zvučite super." Veliku pohvalu dobili smo i od gitarista Divljih Jagoda – Zele na Ratu bendova, koji je rekao:" Ako govorimo o bendu koji ima promišljanje, imaginaciju, energiju, dinamiku, to je svakako ovaj bend". Osvojili smo nagrade za najperspektivniji bend na zaprešićkom Demo festu, finalisti smo HR Demo kluba 2011. U prosincu 2011. godine na natjecanju u Hard Placeu, Lord Bishop iz konkurencije deset bendova proglasio nas je najboljima i pozvao na svoju ljetnu europsku turneju...

O albumu:
Album naziva 2013 – prvi je studijski album zaprešičkog alter rock benda Gump (ex. D’Gump). Izdan je pod etiketom Dallas Recordsa s potpisom producenta Briana Costella. Sniman je u studiju A KAJ, a miksao ga je i producirao Hrvoje Prskalo Vidra u studiju Zg Zvuk. Na njemu se nalazi deset pjesama, devet autorskih i obrada pjesme legendarnog EKV-a ‘Par godina za nas’, za koju je solo odsvirao violinist Rista Ibrić.

Na pjesmi ‘Trebam vremena’ solo na gitari odsvirao je frontman Idola – Vlada Divljan, a dvije pjesme (Riječi istine i Ljetna) svojim umijećem obogatio je klavijaturist Sick Swing Orchestra Josip Tocilj Joško. Iza covera albuma stoji kreativni trojac ‘Njizi trizi’ uz support poznatog dizajnerskog para Bachrach & Krištofić.