12.09.2013.

Mel Camino

'''Mel Camino''' je autorski bend iz Velike Gorice koji postoji od 2006. godine. Na samim počecima bend se zvao El Camino i imao je jednu izraženu akustičnu, kantautorsku notu.
Prvi članovi bili su: ''Zlatko Majsec'' (vokal, akustična gitara, kantautor), ''Robert Kordić'' (akustična gitara, kantautor) i ''Ivan Zdunić'' (bas). Nakon 15-ak zapaženih nastupa prva postava svoju priču završava na UFO festivalu u Osijeku, nakon kojeg Robert Kordić ubrzo napušta bend. Na njegovo mjesto dolazi gitarist ''Vanja Belošević'', a uskoro bend pronalazi i bubnjara - ''Damir Klasnić''.

2008. bend u sklopu natjecanja Indoor Rock Demo festival, održanog u Zg klubu Praćka, osvaja 3. Mjesto i snima svoj Ep – Gospodar svojih proljeća na kojemu se nalaze 4 pjesme. 2009. ulaze u finale Hrvatskog glazbenog festivala - Zabok, a u konkurenciji više stotina demo bendova ulaze u prvih 30 u sklopu natječaja za MINIVAL (medijski prilično popraćen festival novih bendova održan u Tvornici kulture). Nova postava ubrzano radi na uvježbavanju materijala i 2010. snima svoj prvi album: "Kapadokija" kojeg izdaje za izdavača Sponu/Dallas Records. Debi album dobiva vrlo poticajne kritike i recenzije na vodećim glazbenim portalima te u novinama, s prosječnom ocjenom vrlo dobar.

Zbog određenih turbulencija i razmimoilaženja iz benda izlaze V. Belošević i D. Klasnić, a na njihovo mjesto dolaze ''Ivan Veljača'' (gitara), ''Mihael Vlah'' (bubanj) te uskoro i ''Martina Krovinović'' (klavijature). Godinu i po dana prilično su izvođački aktivni, a tada Martina odlazi u Ameriku, a I. Veljača i Mihael Vlah dalje svojim glazbenim putem. U grupu se vraća V. Belošević koji dovodi i novog bubnjara - ''Rudolf Martinić''.

Nova postava ubrzano radi na novim pjesmama kojih ima previše za jedan album pa odabire 12 numera koje čine njihov drugi album: "Kolumbo svoje duše" koji izlazi 2013. za nezavisnog izdavača - Tigrova glava. Sve tekstove i dalje piše Zlatko Majsec, no za razliku od prvog albuma gdje je radio i većinu muzike, na drugom se u skladateljski dio više uključuju i Ivan Zdunić, Vanja Belošević te Martina Krovinović. Usporedo s radom na pjesmama 2011. bend pokreće svoju web stranicu na kojoj Zlatko Majsec već dvije godine aktivno piše svoj dnevnik začinjen pjesmama i kratkim pričama najčešće nevezanima uz njegov rad s bendom, a što potencijalnoj publici daje novu dimenziju "konzumiranja" benda. Odnedavno mu se u dnevničenju svojim obolom pridružuju i ostali članovi.

U nemogućnosti da muziku s drugog albuma čistog srca svrstaju u već postojeće gabarite glazbenih stilova, bend smišlja unikatni naziv za muziku koju stvara, a to je sneni tornado rock. Jedan od zapaženijih uspjeha najnovije postave svakako je ulazak u finale (prvih 10) u sklopu manifestacije "Ima nas još" održane u Malom pogonu Tvornice kulture. Pjesme s drugog albuma pronašle su put do brojnih radio stanica, a bend ih promovira gdje god mu se zato ukaže prilika.

DISKOGRAFIJA:
2008. Ep – Gospodar svojih proljeća, samizdat
2010. „Kapadokija“, Spona/Dallas Records
2013. „Kolumbo svoje duše“, Tigrova glava