18.09.2013.

Darkvud

Cetinski bend Darkvud osnovan je 2006. Članovi benda su Stipe Botica (bubnjevi, vokal), Branimir Norac (gitara, vokal),Petar Radović (bass), Andrija Vrdoljak (truba) i Šimun Čarli Botica (klavijature). Tokom godina bend je ostvario poseban zvuk, kombinirajući funk glazbu s rockom, punkom, soulom, raegge i drugim stilovima te koristeći duhovite tekstove inspirirane rodnim krajem.

Posebno se ističu live nastupi benda koji su dosta energični, sa neprestanim kontaktom s publikom tako da to poprima segment i stand-up komedije. Bend je dosta svirao po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Od nastupa se može izdvojiti West Hercegovina fest u Širokom Brijegu 2010. na kojem je bend osvojio prvu nagradu u konkurenciji od 60-ak bendova. Također i Hrvatski glazbeni festival u Zaboku gdje osvaja treće mjesto kraj više od dvjesto bendova, te upao među osam finalista na hr demo klubu u boogaloo-u.

Nastupio je kao predgrupa mnogo poznatih hrvatskih bendova. Zasada je snimio nekoliko demo uradaka i prvi studijski album HAUGH koji je konceptualne naravi iz kojeg progovara mješavina etno-rock-psihodelične smjese. Iz dana u dan bend napreduje i probija se koliko se može u ovim glazbeno ugroženim područjima.

Diskografija:

Demo album - Ne bojimo se vukova 2007.
Studijski album - Haugh 2013.
Album u pripremi 2013.