18.09.2013.

Druga posada

"Druga posada" je grupa iz Splita osnovana 2006. g. u sastavu; Nino Treskavica (vokal), Hrvoje Bandić(klavijature), Hrvoje Bandić(gitara), Duje Čoko (bas gitara), Silvio Marinković (bubnjevi/autor). Kao šesti član, tu je također uvijek prisutan čovjek koji je snimao i producirao sve demo snimke - Ivica Radeljić. Krajem 2006. g. grupa s Ivicom Radeljićem ulazi u studio i snima 5 pjesama, od kojih je pjesma "Trag" 2007 bila prva pjesma s kojom je grupa izašla u javnost na Marko Polo festu u Korčuli.

Osnivanjem i upsjehom klape sv. Florijan, Nino Treskavica s klapom dobiva puno obaveza i nastupa, te grupa kratko vrijeme stagnira....basista, klavijaturista i gitarista odlaze u druge grupe. U želji da grupa nastavi rad, Ivica radeljić uzima gitaru i bas gitaru u ruke, a u kućnoj produkciji snimljene su još 4 demo pjesme. Silvio Marinković je na bubnjevima i autor pjesama. Nažalost 14.10. 2011. Ivica Radeljić grupu zauvijek tragično napušta. Poginuo je u prometnoj nesreći vozeći se na biciklu između Žrnovnice i Srinjina.

Kako Ninov rad s klapom ima manji obujam, grupa se nakon smrti Ivice ponovno okuplja u sastavu njegovih prijatelja;
Nino Treskavica (vokal/autor)
Duje Čoko(bas gitara)
Marin Čoko(gitara)
Silvio Marinković (bubnjevi/autor)
Kao 5. član se pridružuje Kažimir Cukar na akustičnoj gitari te se počinje s snimanjem pjesama za album u čast Ivici.

Dvije pjesme su snimljene u studiju "Deva" u Splitu i uskoro bi trebali u istom studiju snimiti nove dvije pjesme. Jedna od pjesama na albumu će biti i pjesma "Trag", koja je jedini završeni glazbeni trag kojeg je Ivica ostavio u "drugoj posadi"

Grupa trenutno radi na dvije nove pjesme i uskoro ponovno ulazi u studio, a u spomen na Ivicu Radeljića, na datum njegove smrti 14.10. prošle godine je održan memorijal Ivica Radeljić u splitskom klubu O¨ Hara s 9 splitskih grupa, memorijal planiramo i ove i slijedećih godina kako bi postao tradicija da se ne zaboravi naš prijatelj i osoba dobra srca.