01.10.2013.

Embassy 516

Embassy 516 su dream pop / shoegaze bend iz drevnog Dubrovnka, smješteni na veličanstvenoj obali Mediterana. Utjecaj morskih valova i uspavljujuće kiše može biti prepoznat u njihovom "umirujućen zvuku".

Audio - vizualan konceptualni projekt započet je 2006. godine, a ideja je pomno planirana sve do danas. Svaki zvuk i slika koja popunjava strukturu ove moderne 'ambasade' je rezultat predanog rada kolektiva koji uvijek pomiče granice naprijed.

Prvi album izdan za Geenger Records je imenovan “Surveillance Of The Environment“; a naziv je preuzet po teoriji 3 stupnja komunikacije, koju je osmislio američki politički znanstvenik i komunikacijski teoretičar - Harold Dwight Lasswell.
1. Nadzor okoline
2. Korelacija drustvenih komponenti
3. Međugeneracijska kulturna transmisija

Za vrijeme šestogodisnjeg demo statusa, band je podijelio velike pozornice s imenima kao sto su Massive Attack, The Flaming Lips, Ladytron, Broken Social Scene, Martina Topley - Bird. U istom razdoblju izdan je i demo od ,,S.o.E." (2008.)

Embassy 516, proveli su 2011. godinu u Kramasonik studiju, u Zagrebu; s producentom Hrvojem Nikšičem i asistentom zvučnog inženjeringa, Nevenom Marincem. Mastering projekta bio je predan u ruke svjetski poznatom producentu Tomu Bakeru iz Precision Mastering studija u Hollywoodu (producirao projekte poput: Nine lnch Nails, Deftones, Marilyn Manson, Ministry, Rob Zombie... Masterirao je još mnoge druge projekte koji su dobili nagrade Oscar i Grammy).

Prvi digitalni singl „Souverain Bien" objavljen je 1. ožujka 2012. Na ovom izdanju također su se našle dvije bonus trake - akustična B - strana iz 2009. za naslovnu pjesmu Souverain Bien, te Aftermath. Naslovna pjesma je popračena videospotom u režiji Zlatka Tomića, snimljen u Gradskom kazalistu Marina Držiča u Dubrovniku.

Premisa video spota jest putovanje protagonistioe Katije Kozine natrag u proslost i promatranje sebe kao djevojčice. Članovi banda predstavljaju kritiku drustva u tamnim uniformama i s crnim povezima na  Radnja je nevezana uz vrijeme i mjesto, dajući pogled u proslost i sadašnjost života protagonistioe. Koreografiju potpisuje Deana Popovic, a izvode ju djevojke iz dubrovačkog plesnog studija "Dea". Premijera je bila 16. travnja 2012. na kanalu MTV Adrije.

Diskografija:
"Surveillance Of The Environment" (2012., Geenger Records)

Embassy 516 i "Suweillanoe Of The Environment" su 'powered by MTV'.