07.11.2013.

Kid Bronson

Kid Bronson se javio kao ideja četvorice prijatelja iz Metkovića i Opuzena 2011. godine. Željni promjena na lokalnoj sceni, ali i s ambicijom za djelovanje na širem području, osnivaju projekt koji će se kasnije nazvati Kid Bronson. Kako su bili sličnih glazbenih afiniteta, ekipa je s lakoćom zaključila glazbeni smjer svog novog benda.

Predstavljajući svježinu u žanrovskoj trivijalnosti ostalih bendova, Kid Bronson je zaplovio indie vodama, ponesen na valovima alternativnog rocka, ali i s primjesama žestokog, garažnog zvuka. Momci su sastavljali pjesmu po pjesmu, ističući svoj autorski rad, ali u ograničenoj postavi - dvije gitare, bass i vokal. Takva postava zahtijevala je pratnju matrica, koje su sadržavale klavijature i bubnjeve. Konstantan rad i izmjena ideja održavala se na relaciji Split-Zagreb, gdje osnivači benda žive tokom godine. U ljetu 2012. godine ostvaruju se prvi nastupi benda, na Neumskom festivalu Cicvara, te potom i metkovskom Jazz Baru Frenkie.

Bend pauzira do zime 2013. kada u Splitu snimaju 6 autorskih pjesama, između ostalog, namijenjenih za promociju putem interneta. Početkom ljeta 2013. bend se širi za dva člana, klavijaturista i bubnjara, održavajući članske granice Metkovića i Opuzena. Razlog tome se našao u želji da cijeli bend svira uživo, bez matrica. U toj postavi, pišu se nove pjesme, a stare se prilagođavaju novoj, svježijoj postavi. U novom naletu inspiracije, Kid Bronson održava nastupe i u ljeto 2013., a s nadom u daljnji, produktivniji nastavak karijere plovi i dalje glazbenom scenom.

Članovi:
Luka Popić (Vokal)
Ivan Popić (Gitara)
Luka Pavlović (Gitara)
Vladimir Šetka (Bass)
Jure Veraja (Klavijature)
Ante Marković (Bubnjevi)