08.11.2013.

M.O.R.T.

M.O.R.T. je beskompromisni autorski psihodelični punk-blues band iz Sinja, širokih pogleda, žestokog zvuka i živih nastupa. John, Zvrk i Kikos, kreativna snaga benda, sastala se još krajem ljeta 2003. Prve godine benda su bile vrijeme nastajanja najvećeg dijela materijala. Prvi nastup su imali za novu godinu 2005. i već je tada bend pokazao energiju koja će ga krasiti na svim budućim nastupima. Sljedećih godina nastupaju više puta u Sinju, Imotskom i Zagrebu.

2007. godine snimaju i promotivni materijal. U ljeto 2009. započinju s ozbiljnijim radom, bend ponovno ulazi u stvaralačku fazu koja još uvijek traje. Od tada do danas imaju desetak nastupa po Dalmaciji, a posebno se ističe SARS 2010 festival u Sinju, gdje su bili predgrupa Dubiozi kolektiv te polufinale HGF-a, Open Air i Brucošijada Filozofskog fakulteta 2011. U međuvremenu snimaju još nekoliko demo uradaka koji su pomno odabrani među mnoštvom autorskog materijala.

2012. nastavljaju s čestim nastupima, ulaze u finala SRF-a i HR demo kluba, te snimaju prvi kompletni demo album 'Vrhunsko dno'. U ljeto 2013. osvajamo Jelen demofest u Banjoj Luci, najjači festival za demo bendove u regiji i planiramo snimanje i izdavanje službenog albuma s novim skladbama.