06.12.2013.

Garage in July

Bend je osnovan u jesen 2009. u Osijeku na terasi jednog kafića nakon par piva popijenih popodne... Počeli su skupljati opremu i zaputili se u Tenju u prostor prijatelja. Prve stvari koje su  uvježbavali bile su Waiting for the man od Velvet Undergrounda, No fun od Stoogesa, Sympathy od Stonesa.

U nekom žestokom garažnom pravcu krenuli su u pisanju i skladanju vlastitog materijala. Svoj stil nazvali su Swamp 'n' Roll. U listopadu 2011. su završili sa snimanjem 5 autorskih stvari u suradnji s Tihomirom Vranješom.  Demo je naslovljen Samo Ljubav i Rock 'n' Roll EP, a izdaje ga izdavačka kuća Slušaj Najglasnije! legendarnog Zdenka Franjića. U travnju 2012. izlazi live EP pod nazivom Live at “RIBA” (snimka dijela nastupa s prvog RIBA festa u Grabovcu, u Baranji), također za Slušaj Najglasnije!

Bend broji 4 člana: Leo Fekete (1988.) na bubnju, Igor Hanžek (1988.) na bas gitari, Marko Bagarić (1987.) na solo gitari i Bojan Đurđević (1987.), na ritam gitari, usnoj harmonici i mikrofonu. Glazba im je najveća strast u životu i to je nešto čime se zauvijek žele baviti! Prolaze kroz jako kreativno razdoblje za koje žele da traje jako dugo, pišu puno novog materijala i kako kažu: “Baš prašimo. Žestoko, iz jaja i iz srca, ne nužno tim redoslijedom ;)”

Dosad su nastupali u Zagrebu na Youthsong Festivalu, na osječkom UFO-u, u Travniku na Code Music Festu, u Zaprešiću na 5. Međunarodnom Demo Festivalu (gdje su se plasirali u finale u kojem su pobijedili po odluci žirija), na Malom Urbanom Festivalu u Sisku, finale HGF-a u Zaboku, u Mini Teatru na Osijek se budi vol. 1, na RIBA festu, u zagrebačkom Hard Place-u u sklopu natjecanja HR Demo Klub, u SkWhatu u Sisku, Route 66-u I Rock Klubu Ribnjak u Zagrebu, Okcu u Županji, u Mediumu, u Hiru, Cadillacu, Oxygeneu, Jazzu, Bastionu, K Topu (klubovi u Osijeku), u Grabovcu na RIBA festu (Baranja), na Moto susretima u Osijeku i u Batini gdje su bili predgrupa Majkama, u Glazbenom Klubu Črnomerec, na O'Rock festivalu u Oroslavju, na Hoomstock Rock Festu u Humu na Sutli, na Jailhouse Rock Festivalu u Lepoglavi, na Borovo Rock Nightu, na Drava Festu u Osijeku, na RockTum Festu u Turopolju (gdje su pobijedili odlukom žirija), na Rock Spektaklu u Zlataru, na Prvomajskom Inkubatoru u gradu Krku, na Underground Festu u Mariboru, na Rastok Music Festu u Jelahu (BiH), na Balkan Acoustic Rock Festu u Tuzli, ušli su u drugi krug izbora bendova za InMusic 2012. i 2013., gostovali su na Radio Mačkamami u Osijeku, na Radio Baranji, na RadioVukovaru u emisiji Mikrofonija (gdje su predstavili naš EP Samo Ljubav i Rock ‘n’ Roll), na Radio Osijeku (gdje su također predstavili EP), na Hrvatskom Radiju Valpovština, na Radiju Zaprešić (gdje su svirali uživo i gdje su bili prvi na Demo Top Listi 8 tjedana). Dali su intervjue za osijek031, muzika.hr, mixeta.hr, izdanja im je recenzirao Horvi na terapija.net. U dvije godine sviranja skupili su oko 75 svirki po festivalima i klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH.

U siječnju 2013. snimili su prvi cjeloviti LP na kojem se nalazi 14 autorskih stvari. Snimali su u studiju Titanic u malom mjestu Darići između Zagreba i Karlovca. Snimanje je bila nagrada Demo Festa u Zaprešiću na kojem su pobijedili. LP nosi naziv “7” i može se poslušati i besplatno skinuti ovdje.

Krajem ljeta 2013. “preselili” su se u prostor Udruge Mladih u Grabovcu (Baranja) u kojem imaju probe i koji je postao njihov novi Factory. Nedavno su završili i prvi spot za pjesmu Frekvencije i titraji koja se može naći na Youtube kanalu.

Trenutno rade na materijalu za drugi album za kojeg već imju uvježbanih desetak stvari od kojih većinu sviraju uživo. Na ljeto 2014. planiraju ponovno ući u studio.

Želja im je i dalje svirati i stvarati Rock 'n' Roll, imati što više svirki, snimiti što više materijala, ostati u postavi u kojoj jesmo i putovati što više magistralom.

Buka i znoj, Ljubav i Rock 'n' Roll