06.12.2013.

S3ngs

„Costa S3ngsia“ - naziv je drugog albuma mladog zagrebačkog rock banda S3ngs, kojeg su izdali 5. listopada 2013. godine. Zvuk koji ga, za razliku od prvijenca, obilježava je širi, raznovrsniji i melodičniji, a za to su zaslužne dodatna gitara i klavijatura koje dodaju atmosferičnost.

Pjesme se tematski protežu od ljubavnih i prijateljskih do socijalnih; prolaze kroz  realnosti u kojoj živimo, ali i pozivaju na bolje sutra, zajedništvo i borbu protiv opće letargije. Brod na naslovnici albuma simbolizira nezavisnost i putovanje S3ngsa kroz sve izazove i nedaće ovih zahtjevnih vremena. Autor priznati akademski umjetnik iz Leipzig-a, klasa Von Bilderberga Klausa, metropolit, umjetnik, veliki fan S3ngsa i boem Markus Schankermann, a vizalno je osmislio Ivor Tomljanović.

"S3ngs i dalje ostaju na razini ponajvećih nada hrvatskog rocka" A.Oremović, Večernji list

"Možemo samo konstatirati kako S3ngs, unatoč nepobitnim glazbenim kvalitetama, gardu i vokalnom obješenjaštvu i s drugim albumom, nakon solidnog debija "Moderno trijezan" iz 2010. godine, ostaju zakinuti za šansu da postanu našom inačicom Kaiser Chiefsa ili da postignu stupanj popularnosti Aerodroma. Pjesme poput "Dođi" "Polomiš sve" ili "Na more" na Otoku bi imale priliku postati hitovi ali ne i u ovoj baruštini". A. Dragaš, Jutarnji list

"Na materijalu smještenom negdje između britanskog indieja i zagrebačko - beogradske rock škole, S3ngsi su snimili nekoliko zaista fenomenalnih pjesama, gotovo bez iznimke usporenih na razinu srednjeg ili čak laganijeg tempa" V. Harča (RTL)... samo su neki od komentara na njihov novi album.

Novi album S3ngsa možete besplatno downloadati na službenoj stranici, a bend početkom prosinca ove godine objavjuje i spot za novi singl „Što su jutros napravile“