19.02.2014.

Swamp Joe

Swamp Joe je osnovan početkom 2012. nakon što su članovi benda godinama svirali obrade poznatih hitova u raznim sastavima. Odluka je pala da se sviraju autorske pjesme u blues & rock maniri uz obrade nekih stvari, dakako po svom guštu.

Ideju o novim pjesmama pokrenuo je Denis Čugura te je s Jovicom Đakovićem snimio sedam pjesama. Kasnije se bendu privremeno pridružio basist Dragan Maduna, član Brodskog Blues Banda da bi ga nedavno zamijenio Tomislav Grabarević. Sastav je pojačao bubnjar Goran Mrkonjić te se trenutno pjesme uvježbavaju za nastupe uživo.

Za potrebe živih svirki Swamp Joe je koristio i usluge gitariste Brodskog Blues Banda Cvjetka Arbanasa - Cveleta.

Autor tekstova i glazbe je Denis Čugura. Autor teksta za pjesmu The more loving one je Wystan Hugh Auden, američki pjesnik za čiju su pjesmu (napisanu pedesetih godina prošloga stoljeća) otkupili autorska prava.

Rad na aranžmanima i snimanju pojedinih dionica vodio je Jovica Đaković, a bas dionice snimio je Dragan Maduna.  Pjesme nisu službeno objavljene, snimljene su u podrumu gdje se održavaju probe, a postprodukcija obavljena je u kućnoj radinosti.

Snimljeno je 7 demo pjesama, još 3 su u pripremi. Spot za pjesmu Stripes in blue još nije snimljen. Teme pjesama i inspiraciju traže u svom okruženju, maglovitom i močvarnom dijelu Slavonije uz glazbeni izričaj koji gaje dugi niz godina.

Članovi:
Denis Čugura, vokal, gitara, usna harmonika
Jovica Đaković - Joc, gitara
Tomislav Grabarević - Toša, bas
Goran Mrkonjić - Gric, bubnjevi