19.02.2014.

The Red Roosters

The Red Roosters dolaze iz Osijeka. Osnovani su 2004. i od prvih nastupa održanih u ljeto te godine publici je bilo jasno da se radi o nečemu nesvakidašnjem. Neki su bili pod dojmom obrada davno zaboravljenih pjesama njihovih uzora, a drugi zbog činjenice da su od samog početka uz bok obradama svirali svoje stvari.No možda će vas na prvu najviše razveseliti čisti entuzijazam i energija njihovog nastupa.

Roosterse čine Ljudevit Laušin, Josip Horvat , Matija Nikolin i Alen Valinčić.

Svoj razvoj gradili polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku u Osijeku i Slavoniji, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj.

I dojmovi su uvijek bili isti - čista energija, totalna posvećenost glazbi koju izvode (i slušaju) te tvrdoglavo držanje svog pogleda na svijet, a u slučaju Roostersa to ponajprije znači stavljanje naglaska na vlastite pjesme koje pišu na engleskom, unatoč  brojnim prigovorima i prijedlozima domaćih managera i diskografa da pokušaju prepjevati svoje uratke na hrvatski kako bi bili "općeprihvaćeni".

Ustrajnost se ipak isplatila te ste tijekom godina Roosterse i njihove pjesme mogli čuti i vidjeti na brojnim radio i TV postajama diljem Hrvatske i šire.

2009.godine band je dobio još jedno priznanje u vidu nagrade Mega muzike i HGU-a kao najperspektivniji mladi sastav.

U proljeće 2010. Roostersi su otišli korak dalje ostvarivši svoju ambiciju o proboju na inozemnu scenu. Dobili su ponudu za svirku u Londonu nakon što je manager jednog kluba čuo Roosterse na njihovom Internet profilu.

Nakon tri odrađena nastupa u srpnju 2010. bend se vratio u Hrvatsku sa sjajnim dojmovima i kritikama engleske publike uz ostvarene brojne kontakte za skori koncertni povratak u Englesku. Uslijedile su brojne svirke u Osijeku i okolici, u zagrebačkom Bogaloou, županjskom Sugar Cube te nastup na Santa Magdalena Blues Festivalu, a 2013. Roostersi se ponovno vraćaju svirati u London na kvalifikacije za Supajam.

U suradnji sa OSA Media 2013. su uvršteni na OSA media online kompilaciju Indie United vol2, a uz vješto vodstvo A-live produkcije su snimili video za prvi single Send Her Back.

Soundcloud

redroostersmusic.com